HOMIE ABOUT AFFIES
extra extra extra

“You're so convinced you'll disappoint people if you show them that you're not perfect. You don't realize you are perfect. Your imperfections are what make you perfect. They make you you. That's what people love. It's what I love too.”

my network


tagboard

its all about us


Previous post

Penyakit kencing TIKUS???
Kenapa Ramai Tak Suka K-POP!!!
Tips Belajar Cara "NAJ"
Kenapa KUALA LUMPUR???
Winner : Segmen Adore Your Arts Part I
Keasyikan Taj Mahal
Jenis-Jenis FABRIK...
Download : Minilyric
Oo mama, Aku mahu kAHWIN!!!
Freebies header part3

advertisment


Title: DEBARAN AJL 26
written on Thursday, 26 January 2012 @ 23:00 ✈{ 8 comments }


Ehemmm...ehemmmm....ehemmmmmmm......waaa...panjang plak ehemmmm.. Amacam tajuk entry malam ni... macam hebbat jer.. Tidak dapat dinafikan,bahawa penggiat seni tanah air sedang berdebar-debar menantikan malam gilang-gemilang 29 Januari 2012 bersamaan hari ahad. Betulkan? Dah beli tiket belum?? NAJ tak dapat lah tengok live kat sane...sobbb...sobbb....sedih, sebab dah balik Sabah ni tapi happy jumpa family 

(GAMBAR HANYA SEKADAR HIASAN)


Ramai yang tidak sabar menantikan 12 buah lagu berentap di pentas AJL26 (Stadium Bukit Jalil) yang bermula 9.00 malam - 11.30 malam. Selepas kemenangan Anna Raffali tahun lepas, siapa pula bakal menjulang trofi  AJL kali ini?? Sudah tentu ramai sudah yang membuat ramalan awal tentangnya. Antara artis yang berentap ialah:
(  3 Suara, Yuna, Faizal Tahir, Aizat, Projek Pistol, Alyah, Atilia & Monoloque, Shohaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet, Jaclyn Victor, Hafiz dan Najwa Latif  )


**AJL BERTEMAKAN ANGKAT AIR**Apa yang lebih menarik....
AJL26 akan dipaparkan dengan mengangkat tema konsep air yang difikirkan selari dengan arus pembangunan dan prestasi industri muzik kita, irama dan alunan lagu bagaikan aliran air yang tidak pernah putus dan turut berubah mengikut perkembangan semasa di mana para penggiat muzik sentiasa mengambil inisiatif untuk mencuba elemen baru dalam berkarya. 

Tapi kan, terus terang,AJL kali ni NAJ kurang berkenan, sebab lagu-lagu dipilih bukan lagi berdasarkan suara atau pun kehebatan vokal, sebaliknya keunikan lagunya, misalnya ( kekanda adinda / cinta muka buku / gadis semasa/ penakut) Memang lah NAJ orang seni, tapi bukan seni muzik. So kurang sangat lah dengan lagu-lagu yang terlebih unik ni (tapi lagu k-pop suka plak, hahah,,,bia laaa)..BTW,NAJ tetap akan menyokong industri seni tanah air kita... kalau bukan kita,siapa lagi?? "KEEP FIGHTING" 

SIAPAKAH PILIHAN ANDA YANG BAKAL MENJULANG AJL26???
Ni just pilihan NAJ n yang NAJ minat sangat-sangat 


(aizat -sungai lui)

(Ning,Shilla,jac -Beribu sesalan)

(Alyah- Kisah hati)Dalam masa yang sama,Jac berasa bimbang kerana akan menggantikan Anuar Zain untuk menyanyikan lagu "sedetik lebih" . Siapa tidak terpesona dengan Vokal hebat Jaclyn Victor kala mendendangkan lagu "sedetik lebih"  gubahan Edry Abd Halim pada separuh akhir muzik-muzik 26 yang lalu. ? Dan lebih membanggakan,lagu nyanyian asal oleh Anuar Zain itu tersenarai dalam 12 lagu yang bakal berentap. Namun, Jac memiliki perasaan yang amat sukar dikala sedang menggalas satu tanggungjawab beasar. Menurutnya " Terus terang saya katakan,saya tidak boleh menyanyi sama seperti Anuar Zain. Saya amat tertekan kerana ini adalah lagu baru. Kalau lagu lama yang dirakam semula saya tidak risau kerana kebiasaannya peminat boleh terima. Malah saya juga bimbang,saya akan merosakkan lagu ini, Maklumlah....lagu ini bukan dinyanyikan oleh sembarangan penyanyi..."


Ayuh,sama-samalah kita menyokong industri seni tanah air. Disamping meminati K-pop,J-pop, I-pop,E-pop ( ape mende pop..pop...pop ni...) jangan lupakan artis tempatan kita. Ok  Nantikan siaran langsung AJL pada hari ahad ini di tv3.. bye...n gud nite peeps...


***"NO MUSIC, NO LIFE" 
© 2012 Layout made by mintrose. Have a nice blogging day !