HOMIE ABOUT AFFIES
extra extra extra

“You're so convinced you'll disappoint people if you show them that you're not perfect. You don't realize you are perfect. Your imperfections are what make you perfect. They make you you. That's what people love. It's what I love too.”

my network


tagboard

its all about us


Previous post

Go To The Hell!!!
Freebies Top Button Cup Cake
Freebies Animated Header
Mende yang cute....cute...
INFO HERO
Snek pengantin baru...
Freebies Top Button Cute
Kaedah termoden pembedahan katarak
Freebies Header
Tutorial : Background berbeza Setiap Entri

advertisment


Title: Thailand????
written on Wednesday, 18 January 2012 @ 13:45 ✈{ 3 comments }
Kenapa Thailand??? Ape kene mengena NAJ dengan tajuk Thailand tengah hari ni??
Jangan la hairan u all..Actually NAJ nak bercerita tentang keunikan negara Thailand. Even negara Thailand sering dikaitan dengan pemberontakkan,politik dan banyak lagi isu yang melibatkan keamanan negara.
Negara ini tidak ketinggalan tentang tempat-tempat menarik yang boleh anda kunjungi apabila melancong

Thailand adalah sebuah negara yang akan menyambut tetamu yang mengunjungi negara mereka dengan senyuman ramah,aneka makanan yang masam manis,pantai yang indah serta pelbagai tempat membeli-belah yang boleh anda kunjungi. Dari Bangkok ke Hat Yai,terdapat banyak tempat yang boleh anda kunjungi..Salah satu kota yang sangat menarik di dunia. Hal ini kerana terdapat banyak pusat membeli-belah dari Chatuchak ke Siam Paragon.Bukan itu sahaja,kediaman Buddha zamrud juga amat mengagumkan di Wat Phra Kaew.


Phuket....Waaaaa...adakah anda sudah ke Phuket..Pada yang sudah ke sana..mesti memiliki suatu pengalaman manis.Anda boleh bersantai di Pantai Patong. Pada masa yang sama,terokai lah Jalan Bangla atau ikuti pengembaraan lasak yang berjam-jam dengan menunggang 4wD dan gajah. Tetapi jangan lupa yang anda juga boleh menerokai budaya dan warisan Phuket dengan aktiviti pelancongan yang disediakan.
Kota yang terletak di Utara Thailand ini memberikan kehidupan metropolitan bersama citra rasa tradisi yang mempersonakan. Selami budaya kaum yang terdapat di Muzium Institut Penyelidikan Hilltribe atau mencari ketenangan di kuil seperti Wat Phrathat Doi Suthep,Wat Chiang Mun dan Wat Chedi Luang.


Hat yai. Tempat ini sudah menjadi kesukaan para pelancong terutama sekali pelancong dari negara barat. Kota yang masyhur ini mempunyai satu arca ikan duyung gangsa di pinggir pantai Songkla dan juga tempat yang mempunyai pelbagai hidangan makanan yang lazat diperbuat daripada bahan-bahan yang segar serta berpeluang membeli belah dengan harga yang amat berpatutan.


 Di pantai Ao Nang, anda akan dapat menikmati keindahan matahari terbenam bila anda menaiki sampan menuju ke  Koh Phi Phi, Koh Kai( Pulau Ayam), Koh Lanta, Railay Beach atau mana-mana pulau disekitarnya.


Surat Thani bukan sahaja pintu gerbang ke pulau Indah, Koh Samui,Parti rembulan Koh Phangan dan pantai indah Koh Tao. Tetapi ia juga destinasi hebat untuk berehat dan menikmati alam semula jadi sementara  akan dihidangkan dengan tiram segar dari ladang tiram.


Jika anda ingin melancong ke Thailand...Boleh je naik kereta bagi yang tinggal di Utara dan naik kapal terbang tambang murah Air Asia :)


sambil-sambil tu..boleh la snap picture yang cantik-cantik kan. So,jangan lupa bawak DSLR okehhh  
 PEACE!!!© 2012 Layout made by mintrose. Have a nice blogging day !